Activiteiten en POI's (Point of interests) in onze buurt

Image
OP FIETS/WANDELAFSTAND


Alt Text

Wandelroutes - Nationaal Park Hoge Kempen

Op wandelafstand van 'Het Veldhuis' kan u de vele wandelroutes terugvinden die onze streek rijk is. Het Veldhuis ligt als het ware midden in de vele wandelroutes. Van een korte verfrissende wandeling tot de langere routes voor de ervaren wandelaar. Voor ieder is er wat wils. In ons vakantieverblijf kan je ook de nodige brochures en kaarten terugvinden.
Lees meer
Alt Text

Fietsroutes - Nationaal Park Hoge Kempen

In het Nationaal Park en omgeving is het heerlijk om te fietsen: schaduwrijke bossen met hier en daar blik op de heide of langs rustige jaagpaden. Bovendien zijn veel trajecten volledig autovrij. Via het fietsroute-netwerk van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ontdek je het Nationaal Park met de fiets. Het handige knooppuntensysteem is zeer flexibel. De blauwe bordjes zijn je gids onderweg. Starten kan aan elke toegangspoort en op de meeste plekken kan je een een fiets huren.
Lees meer
Alt Text

Mountainbike routes - Nationaal Park Hoge Kempen

Houd je van avontuurlijk mountainbiken door een prachtig landschap? Kom dan naar de omgeving van Nationaal Park Hoge Kempen. Hier doorkruis je prachtige bossen en geniet je van mooie uitzichten in een gevarieerd landschap. Het netwerk omvat 400 km mountainbikepaden, verspreid over 13 lussen. De routes lopen voor 98% over onverharde paden en zijn geschikt voor bikers van elk niveau. De steilrand, die door de overgang tussen de Maasvallei en het Kempisch plateau is ontstaan, zorgt ervoor dat er vaak stevige beklimmingen en afdalingen te nemen zijn met hoogteverschillen tot 45 meter. Voor mountainbikers die de uitdaging graag nog wat grootser zien, is er de bikemarathon: een tocht van 82km. Zwarte pijlen wijzen hen de weg op deze route tussen Maaseik en Lanaken. In het noorden en zuiden sluiten de routes aan op het netwerk van Midden-Limburg en de Euregio.
Lees meer
Alt Text

Paard rijden, routes - Nationaal Park Hoge Kempen

140 km ruiter-en menpaden lopen er in het Nationaal Park. En 85% is onverhard. Heel wat ruiters en hun paarden zijn dan ook uiterst tevreden over hun uitstap. Het netwerk van ruiter-en menpaden bestaat uit een knooppuntensysteem zodat je zelf je tocht kan samenstellen. Vanuit de manèges in de omgeving kan je starten voor je eigen samengestelde tocht. Het Veldhuis bevind zich in de buurt van verschillende uitstekende manéges waar u een paard kan huren, of eigen paard op stal kan plaatsen.
Lees meer
Alt Text

Karting - Horensbergdam

Een naam in de autosport wereld, Horensbergdam. Hier hebben kampioenen hun eerste stappen gezet op het parcours. Van Michael Schumacher tot onze laatste kampioen Max Verstappen. Ze waren, en in Max zijn geval, zijn nog steeds, kind aan huis op de Horensbergdam. Of u nu zelf even achter het stuur wilt kruipen, of graag toekijkt, dit kan allemaal vanaf de eerste rij. Ook zijn er regelmatig internationale wedstrijden. U bent van harte welkom bij ons, in het Veldhuis, om bij ons te genieten van de welverdiende rust na een dagje karting. We bevinden ons op 5 minuten fietsen van het parcours.
 Damstraat 1 - Genk
Lees meer
Alt Text

D'op eau (z) ici

Welicht één van de beste bistro/cafes in Vlaanderen. Tot in de late uurtjes valt er altijd wel wat te beleven. D’op Eau (z) ici is een gezellig bistro-café waar men kan genieten van een lekkere maaltijd, een portie tapas, heerlijke wijnen of een stevige pint.
Dorpsstraat 2 - As
Di & Woe gesloten
Lees meer
Alt Text

Restaurant Mardaga

Een van de beste restaurants van As. Lunchen of dineren in deze prachtige, klassevolle zaak geeft net dat ietsje extra mee aan jullie verblijf.
Stationsstraat 121 - As
Ma & Di gesloten
Lees meer
Alt Text

't Stasjon - As

't Stasjon, of Het Stationneke, in As is één van de leukste locaties om even een glaasje te drinken of een hapje te eten. Het unieke aan deze locatie is dat het oude station van As in zijn originele staat behouden werd, met de treinsporen er bij. De oude treinwagons staan iets verder nog te wachten op hun passagiers van het gouden steenkool tijdperk als het ware teruggekatapulteerd naar het verleden. U kan vanuit Het Veldhuis een leuke wandeling door het bos maken. Op het einde van deze wandeling kan u genieten van een fris drankje of lekker gerechtje in 't Stasjon van As.
Stationstraat 126 - As
Di gesloten
Lees meer
Alt Text

La Cavallina

Als je van Italiaans eten houd moet je zeker eens bij La Cavallina binnenspringen. Gastheer en eigenaar Luciano ontvangt jullie met open armen. De vers gemaakte pasta's en de overheerlijke vlees en vis gerechten laten je zeker nog eens terug komen.
Bilzerweg 16 - As
Do gesloten
Lees meer
Alt Text

Mi Casa y Más

Nog een klein pareltje in As. Super leuke en vooral lekkere gerechtjes passeren op jouw tafel. Samen met jouw gezelschap kies je wat je graag wilt proeven, en op een rustig tempo komt iedere tapa op jouw bord voorbij. Je voelt en proeft dat deze eigenaars bezeten zijn van alles wat Spanje te bieden heeft. Eén van de beste tapa's zaakjes die je kunt bezoeken. Neem zeker ook eens in de zomer plaats op hun tuin terras. U waant zich als 'God in Spanje'...
Dorpsstraat 105 - As
Ma, Di & Woe gesloten
Lees meer
Alt Text

De Kolonie

Een stukje geschiedenis van As die tot 100 jaar terug gaat. Vroeger werden er meisjes opgevangen met een moeilijke thuissituatie. Heden ten dage zijn de gebouwen prachtig gerestaureerd. En in één van deze gebouwen is taverne de Kolonie gevestigd. Ook aan deze taverne hangt een speciaal verhaal. Deze wordt uitgebaat door mensen met een beperking, om zo te laten zien dat een beperking niet altijd 'een beperking' hoeft te zijn. Lekker eten en drinken op het gezellige terras of in de mooie vertrekken is altijd een welkome afsluiter van een mooie wandeling of fietstocht. 10 minuutjes lopen door het bos langs ons Veldhuis en u bent er.
Bilzerweg 88 - As
Zo gesloten
Lees meer
Image
MET DE AUTO


Alt Text

Thorpark - Waterschei -Genk

Thorpark is een gebied van 10 km² achter de voormalige mijn van Waterschei. Je vindt hier alles wat de Hoge Kempen te bieden heeft: mijnsteenbergen te midden van heide en dennenbossen, een mooie beekvallei, jeneverbessen en landduinen. Enkele opvallende gebouwen kruiden het landschap: de kinderkolonie van As en de steenkoolmijn van Waterschei (Thor Central). Wie wil zien waar de kandidatuur van UNESCO over gaat, krijgt hier een mooie staalkaart.
Lees meer
Alt Text

C-mine - Winterslag - Genk

Wie Genk bezoekt, kan niet langs C-mine. Dit creatieve nest ademt een unieke sfeer uit. Op de voormalige mijnsite van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid.

Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen. Ken je bijvoorbeeld C-mine expeditie, een ondergronds belevingsparcours? Een aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken! C-mine brengt ook een jaarrond artistiek programma van projecten, tentoonstellingen en voorstellingen.

Het indrukwekkend gerestaureerde Energiegebouw is het kloppend hart van C-mine. Je vindt er onder andere het C-mine bezoekersonthaal, waar je terecht kan met al je vragen over de site én over wat er in Genk en omgeving te beleven valt.
Lees meer
Alt Text

Fietsen door het water - Bokrijk - Genk

'Fietsen door het Water' is een unieke fietsbeleving waarbij je meer dan 200 meter dwars door een vijver fietst. Het fietspad werd geopend in april 2016 en sindsdien hebben al veel fietsers en wandelaars de magie van deze plek gevoeld.

Het fietspad leidt je dwars door een vijver, helemaal van de ene oever tot aan de andere.  In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte. Je voelt, ziet en ruikt het water. Een mooi en uniek zicht over dit stukje natuur. Wanneer je vanop een afstand toekijkt is het grappig om al die hoofden op het wateroppervlak voorbij te zien gaan. Ook al heet het 'Fietsen door het Water', het pad is toegankelijk voor wandelaars en joggers.
Lees meer

Het Veldhuis - Zandstraat 66 - 3665 As - België - T. +32 476 35 54 74 - E. info@hetveldhuis.be